Jdi na obsah Jdi na menu
 


7.9.2023

Milí rodiče, 

další den máme za sebou. Děti se pomalu učí plnit své školní povinnosti a jde jim to náramně! Už bezpečně najdou naši třídu, své místečko v lavici, umí si nachystat sešitek a pouzdro, dnes jsme si řekli o odevzdávání deníčků a lístečků a taky se už zvládneme postavit a pozdravit se! Asi největší námahou je pro děti tácek s obědem. Ale s paní vychovatelkou usilovně pomáháme a děti se to brzo naučí a získají jistotu.

Už se také učíme básničky. Některé budou na procvičení hrubé motoriky, jiné na uvolnění ručky před psaním a další budou pro radost! :-) 

Dnes jsme si během dne povídali o cestě do školy, o obrázcích v sešitech, děti vymýšlely jména pro obrázkové děti ze sešitu a pak i hlasovaly, která jména vyhrají. Můžete se zeptat, jestli si děti jména kluků a holčiček ze sešitku matematiky zapamatovaly? Nápověda pro vás: první kluk je Jonáš, holčička hned vedle je Leontýnka, nejmenší holčička je Kristýnka a klučina v zeleném svetru je Míša. :-)

Také jsme pracovali s barevnými vršky, děti po mně opakovaly různý rytmus a opakovali jsme pravolevou orientaci. U toho si děti trošku uzlovaly ruce a nohy. :-) Taky jsme zkontrolovali všechny věci v kufřících a doplnili jsme je o pomůcky, které jsem koupila z třídního fondu. A v pracovních činnostech si děti z geometrických tvarů vystříhaly a nalepily panenky a panáčky. Už jsou na tabuli a dělají nám parádu.:-)

Dnes jsem dětem rozdala další pracovní sešit. Prosím o jeho obalení a obalení deníčků. Ještě dám dětem jeden velký sešit A4. Pak by to na chvíli mělo být vše. Děkuji.

Do deníčku jsem dětem vložila další letáček (JUDO). Prosím, pokud budou děti chodit do atletiky, tak mi přihlášku pošlete po dětech. Předám ji trenérům. Také děkuji.

Zítra ráno po zvonění v 7,40 hod přijdou děti do šatny, přezují se a se svým deváťákem půjdou do třídy. Učíme se podle rozvrhu (M, ČJ, TV, ČJ) a končíme v 11,40 hod.

Děti si s sebou vezmou: sešit ČJ, M, pouzdro, papuče, svačinu, pití, čip, deníčky, popř. lísteček.

Přeji krásné odpoledne a srdečně zdravím. 

Renata Hriadelová

 

 

 

 

 

 
 

Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>

Statistiky

Online: 1
Celkem: 132111
Měsíc: 2627
Den: 119